Spis treści
Nowy kebab ma powstać przy Solnej
Filip Chajzer otwiera lokale z kebabami w różnych częściach Polski. Teraz wybór padł również na Kielce, konkretnie na ulicę w centrum miasta, która słynie głównie z restauracji oraz gastronomii. Kreuzberg Kraft ma mieścić się przy Solnej 4, nieopodal Parku Miejskiego imienia Stanisława Staszica i rzeki Silnicy.
Chajzer jeszcze pod koniec lutego zamieścił w mediach społecznościowych zdjęcia, pokazując, jak będzie wyglądało wnętrze lokalu. Jak sam dodał, pierwszego stacjonarnego w jego sieci.
Kiedy wystartuje remont?
Kreuzberg Kraft Kebap Kielce będzie mieścił się w lokalu, który ostatnio zajmowała Lodziarnia Bosko. Jeszcze pod koniec 2024 roku Filip Chajzer informował, że będzie nim zarządzała Emilia Mulczyk, właścicielka firmy Sport Factory w Kielcach i zarazem trenerka fitness. Zapowiadała (cytowana przez serwis internetowy echodnia.eu), że podstawą w działalności kebabu będą produkty od lokalnych dostawców.
Według ówczesnych informacji otwarcie lokalu miało nastąpić w marcu tego roku, w kolejnym wpisie na Facebooku, który Chajzer zamieścił na początku stycznia, była mowa już o kwietniu. Dziś trudno wskazać konkretny termin. Na początku marca skontaktowaliśmy się z Emilią Mulczyk przez Whatsappa, ale przekazała nam wówczas jedynie krótką wiadomość, że remont lokalu dopiero się rozpocznie. Więcej szczegółów na razie nie znamy.
Od stolicy przez Manufakturę
Niebawem minie rok, od kiedy popularny radiowy i telewizyjny prezenter zaczął inwestować w "branżę kebabową". Sieć Kreuzberg rozwija od kwietnia 2024 roku, wtedy to powstał pierwszy lokal z kraftowym kebabem - przy ulicy Burakowskiej w Warszawie. Kolejnym, jaki powstał w stolicy był ten na Ursynowie. Później jednak sami internauci przekazali informacje, że lokale zostały zamknięte. Chajzer wyjaśniał, że nastąpiło to z "powodów technicznych" i zaprzeczył głosom, jakoby jego biznes upadł.
Kolejna budka z kebabem Kreuzberg pojawiła się trzy miesiące temu w łódzkiej Manufakturze. W przypadku Kielc ma to być pierwszy lokal stacjonarny.
