– WSP Społem stawia na tradycyjną recepturę i dobór najlepszej jakości składników, dlatego już kilka tygodni przed Świętami rozwijamy proces produkcyjny majonezów i sosów, zwłaszcza, że w okresie Wielkanocy widzimy wzrost zainteresowania naszymi wyrobami nawet o 200-300 procent. Nasza fabryka pracuje wtedy w trybie pięciu dni w tygodniu, ale również gotowa jest obsłużyć produkcję 24 godziny na dobę, aby sprostać rosnącemu zapotrzebowaniu klientów - zdradza Adam Jamróz, prezes Zarządu Wytwórczej Spółdzielni Pracy Społem w Kielcach.
Społem Kielce szuka pracowników
Miesiąc przed świętami zakład planuje uruchomić produkcję na trzy zmiany, aby zapewnić stały dostęp do swoich wyrobów w największych sieciach handlowych: dyskontach, supermarketach oraz sklepach małoformatowych. Do wielkanocnej produkcji Majonezu Kieleckiego zaangażowany będzie także personel z mniej obłożonych pracą działów. Społem zatrudni również pracowników sezonowych.
Siedziba firmy mieści się przy ulicy Mielczarskiego 93-95 w Kielcach.
Majonez Kielecki na czterech kontynentach
Producent Majonezu Kieleckiego zapowiada, że mimo trudności na rynku i wysokich kosztów surowców, nie zakłada drastycznego wzrostu cen. Majonez szczególną popularnością cieszy się w okresach przedświątecznych, kiedy służy do przyrządzania różnych, smacznych potraw.
Społem działa nie tylko na rynku w Polsce. Dziś sam Majonez Kielecki dostępny jest w 18 krajach na czterech kontynentach, m.in. w USA, na Wyspach Brytyjskich, w Niemczech, Grecji, Rosji, Czech, Słowacji, Rumunii a nawet w Kazachstanie, Azerbejdżanie, Turkmenistanie czy w Australii.
Smakołyki Społem Kielce
Zakład w Kielcach oprócz słynnego majonezu, może pochwalić się niemniej znanymi produktami. Są to:
- Snack - Przysmak Świętokrzyski
- Musztarda Kielecka
- Ketchup Extra Kielecki
- Sos Kielecki
- Ocet Kielecki