Spis treści
Chajzer otwiera kebaba w Kielcach
Na zewnątrz lokalu pojawił się już szyld - napis "Kreuzberg" i "Kraftkebap by Filip Chajzer". Mieści się przy ulicy Solnej 4A/4B, naprzeciwko Parku Miejskiego imienia Stanisława Staszica. Można powiedzieć, że ten rejon to kulinarne i rozrywkowe centrum Kielc. Wcześniej w tym samym lokalu znajdowała się lodziarnia Bosko.
Wewnątrz trwają prace przed otwarciem kebaba. Dokładnego terminu otwarcia na razie nie znamy. Lokalem ma zarządzać Emilia Mulczyk, kielecka trenerka fitness i właścicielka firmy Sport Factory, z którą niestety nie udało nam się skontaktować.
Biznes z kebabem w roli głównej
Minął już rok, od kiedy popularny radiowy i telewizyjny prezenter zaczął inwestować w "branżę kebabową". Sieć Kreuzberg rozwija od kwietnia 2024 roku, wtedy to powstał pierwszy lokal z kraftowym kebabem - przy ulicy Burakowskiej w Warszawie. Kolejnym, jaki powstał w stolicy był ten na Ursynowie. Później jednak sami internauci przekazali informacje, że lokale zostały zamknięte. Chajzer wyjaśniał, że nastąpiło to z "powodów technicznych" i zaprzeczył głosom, jakoby jego biznes upadł.
Kolejna budka z kebabem Kreuzberg pojawiła się trzy miesiące temu w łódzkiej Manufakturze. W przypadku Kielc ma to być pierwszy lokal stacjonarny.
Czytaj również:
- Ta potrawa pochodzi ze świętokrzyskiego. Dawniej jedli ją między innymi żniwiarze
- Największe, "truskawkowe zagłębie" w Polsce znajduje się w Świętokrzyskiem! Poznaj tamtejsze smaki
- Najsmaczniejsze potrawy województwa świętokrzyskiego. Poznaliśmy laureatów konkursu. Galeria zdjęć
